Mordet på Viking Sally

Mordet på Viking Sally

Mordet på Viking Sally är fortfarande ouppklarat och ingen har dömts för brottet. Här är berättelsen om mordet sommarkvällen år 1987.

Ett tyskt sällskap fanns ombord på Viking Sally en sommarkväll 1987, varav en man och en kvinna vid 20-årsåldern går och lägger sig i deras sovsäckar på yttre däcket. Då kryssningsfartyget viking Sally lägger ut från Stockholm.

Då dom blev misshandlade med slag mot huvudet och blev utsatta för grovt våld. Skadorna blev livshotande, sedan hittade en grupp svenskar paret på däcket vid natten och kallar på hjälp.

De två skadade personerna fördes med helikopter till Åbo sjukhus. Mannen förklarades avliden medans kvinnan opererades på sjukhus och överlevde.

Eftersom Viking Sally befann sig fortfarande i sjöss tillkallades polisens utredare till kryssningen för att kunna starta en förundersökning vid brottsplatsen där de hittades.

Ingen har dömts för mordet på Viking Sally

Polisen kunde gripa tre män, de släpps dock i efterhand.

Eftersom polisen saknar vittnen och kvinnan som blev grov misshandlat hade inget minne av händelsen. Polisen genomförde en stor operation i fartyget, alla fick lämna sina personuppgifter till polisen, alla fordon undersöktes och alla passagerare blev fotograferade.

LÄS MER! Här finns en fördjupad artikel om det mystiska mordet ombord på Viking Sally

Sebastian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *