KGB-Agent var inblandat i Kennedy mordet

KGB-Agent var inblandat i Kennedy mordet

Fredagen den 22 november 1963 i Dallas i Texas blev USAs president John F. Kennedy beskjuten av flera skott, både i halsen och i huvudet. Han dödförklarades trettio minuter efteråt på sjukhuset, men var mördaren ensam att utföra dådet?

jfk assassination gettyimages 517330536
Foto: History (Arkivbild)

Trots av FBI fick varningar om hot mot Keneedy av mördaren Lee Harvey Oswald kort innan mordet. FBI informerade polisen i Dallas att presidenten skulle föras till säkerhet, alltså i skydd. Vilket inte skedde uppger FBI-chefen Edgar Hoover
Dessutom blev Lee Harvey Oswald skjuten inför flera tv-kameror av Jack “Ruby” som hade tagits sig in i polisens källare när han skulle flyttas.

Oswalds kontakt med KBG

Owald kunde inte erkänna presidentmordet eftersom han själv blev mördad, från CIA:s protokoll besökte Lee Harvey Oswald sovjetunionen s ambassad i México City den 28 september 1963. Oswald träffade en KBG-agent som USA uppger vara KGB-agent. Han ringde den 1 oktober till ambassaden och pratade bruten ryska och frågade efter “något nytt rörande telegrammet till Washington” vilket stärkte misstankar mot Oswald något extra. Den 1 oktober avlyssnades ett samtal i vilket Oswald ringde till ambassaden och på bruten ryska frågade efter ”något nytt rörande telegrammet till Washington”.

Sovjetunionen kan ha varit inblandad

Ett samtal hos FBI:s lokalkontor i Dallas, ska en man ha sagt “att han var medlem i en kommitté som organiserats för att döda Oswald”. Allt mer tror att Sovjetunionen hade en inbladning i John F. Kennedy mordet, men om det nu stämmer? Varför har inte Sovjetunionen erkänd iså fall? finns det en Rysk koppling till Olof Palme mordet också? Den frågan kommer vi nog aldrig få svar på, det förblir ett mysterium.

Sebastian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *